TISKOVÁ ZPRÁVA, 01/02/2013

​Zakladatel Bankovního a Nebankovního registru klientských informací v České republice, společnost CCB – Czech Credit Bureau, mění od 1. února 2013 název na CRIF – Czech Credit Bureau, a. s. Společnost je již více než sedm let součástí mezinárodní skupiny CRIF, čtvrtého největšího provozovatele úvěrových registrů a systémů pro podporu úvěrového rozhodování na světě. Změna názvu a loga má posílit příslušnost k mateřské skupině a podpořit jednotnou firemní identitu. Následně dojde i k inovaci vizuální podoby služeb Cribis a iRating.

„Skupina CRIF si za čtvrtstoletí svého působení v oblasti úvěrových registrů, poskytování obchodních informací a provozu systémů pro podporu rozhodování vydobyla silné mezinárodní renomé a ve svém oboru se probojovala na špičku. Od minulého roku je také registrovanou evropskou ratingovou agenturou. Implementací jejího jména chceme zdůraznit, že máme přístup k mezinárodnímu know-how mateřské skupiny a umíme ho využít ve prospěch našich zákazníků v České republice. Zároveň nám změna názvu přinese konzistentní vnímání firmy mezinárodními klienty,“ řekl Petr Kučera, výkonný ředitel společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, a. s.

CRIF je globální společnost působící na čtyřech kontinentech, a to v Evropě, Americe, Africe a Asii. Své služby poskytuje více než 25 000 firmám a 1 900 bankovním a finančním institucím. Právě globální zázemí skupiny CRIF zajišťuje jejím klientům široký rozsah služeb. V kontinentální Evropě je CRIF jedničkou na trhu bankovních úvěrových informací.

V roce 2012 bylo finanční řešení pro podporu úvěrového rozhodování skupiny CRIF oceněno jako „nejlepší ve své třídě“ v nezávislém hodnocení společnosti CEB TowerGroup. Služby skupiny podle tohoto hodnocení vynikají šíří produktů, jejich funkčností a flexibilitou poskytovaných řešení. CRIF – Czech Credit Bureau oceněné systémy poskytuje českým zákazníkům.

Motto celé skupiny CRIF, Together to the next level, symbolizuje inovativní myšlení a partnerství s klienty, stejně jako schopnost rychle a efektivně reagovat na jejich potřeby.