Praha, 13/12/2022

Deník E15 ve čtvrtek 8. prosince 2022 představil přehled 131 inspirativních žen českého finančního světa. V seznamu jsou ženy, které nejsou nutně v exekutivních rolích a nezáří na ně reflektory, nicméně jsou úspěšné a jejich přínos je inspirativní a prospěšný.

Počet 131 odkazuje na první ženské gymnázium Minerva, které v letošním roce slaví 131 let od jeho založení. Vítězky jsou rozděleny do 8 kategorií:

  1. Ekonomická analytika, investice a finanční řízení
  2. Regulatorika, risk a právo
  3. Technologie, IT a kyberberpečnost
  4. Vývoj produktů a inovace
  5. Datová analytika a výpočet
  6. Klientský servis a sales
  7. Idea makers (dopad „čtyř P“ – People, Process, Policy & Planet)
  8. Státní správa a státní / polostátní organizace

Vítězky jsou výjimečné manažerky a expertky z více než padesáti bank, pojišťoven, investičních společností i řady asociací či organizací.

Jednou z oceněných je i Lucie Anna Ježková, která v CRIFu pracuje na pozici General Counsel, zařazena byla do kategorie Idea makers.

Lucie vystudovala právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a následně studovala na Thames Valley University v Londýně. Po studiu se pohybovala v různých pozicích v advokacii a finančním sektoru, od 2001 do 2006 byla členkou prezidia Komise pro cenné papíry, působila v Committee of European Securities Regulators v Paříži (ESMA) a také jako advokátka. V roce 2015 nastoupila do CRIFu, kde vede právní oddělení. Je zodpovědná za kompletní právní agendu, věnuje se ochraně osobních údajů a zároveň poskytuje školení právních témat v rámci CRIF Academy. Lucie je zapsaná v seznamu the Legal 500 GC Powerlist: Central and Eastern Europe. Zároveň je členkou Public Affairs Working Committee a Data Protection Forum evropské asociace ACCIS.

Lucko, ještě jednou moc gratulujeme, jsme na Tebe velmi pyšní a těší nás, že s Tebou můžeme tvořit jeden tým.