Londýn, Boloňa - 29/11/2018

CRIF oznámil akvizici společnosti Credit Data Research Realtime Holdings Ltd. Společnost CRIF doplnila aktuální nabídku svých služeb získáním otevřené bankovní licence společnosti CDR Realtime Holding. Tato britská společnost byla mezi prvními společnostmi v EU uznána orgánem dohledu Financial Conduct Authority jako poskytovatel služeb informování o účtu (AISP) poskytující úvěrové hodnocení.

Globální společnost CRIF, která se specializuje na provozování úvěrových registrů a poskytování obchodních informací a úvěrových řešení, dnes oznámila akvizici společnosti Credit Data Research Realtime Holdings Ltd. prostřednictvím své plně vlastněné společnosti CRIF Buergel. Tato transakce je důležitou fází strategického obchodního rozvoje společnosti CRIF, která se tak stala prvním hráčem v odvětví úvěrových informací registrovaným jako AISP ve 21 evropských zemích.
Společnost byla přejmenována na CRIF Real Time Ltd. a generální ředitel Enrico Lodi byl jmenován výkonným ředitelem.

Díky této akvizici může nyní společnost CRIF nabídnout svým klientům otevřené bankovní služby, které umožňují výměnu údajů o platbách retailových úvěrů mezi spotřebiteli nebo společnostmi a zvýšit transparentnost při jednání s obchodními partnery a zákazníky.

Jako evropský subjekt se sídlem ve Velké Británii je nyní společnost CRIF první celoevropskou společností oprávněnou nabízet novou řadu služeb, které pomáhají zákazníkům a společnostem těžit z iniciativy otevřeného bankovnictví (Open Banking) s povolením PSD2 vydaným v Německu, Francii, Itálii, Rakousku, České republice a v řadě dalších evropských zemí.

Poskytovatel služeb informování o platebním účtu (AISP) má podle revidované směrnice o platebních službách (PSD2) přístup k platebním účtům různých bank (a další poskytovatelů platebních služeb) se souhlasem majitele účtu. Takto může získat údaje o platbách a shromažďovat je s cílem nabídnout majiteli účtu služby s přidanou hodnotou, jako jsou úvěruschopnost, finanční řízení a nabídky na míru.

 „Společnost CRIF nyní dokáže pomoci finančním institucím, stejně jako nefinančním společnostem poskytovat zákazníkům v rámci EU nové typy platebních služeb a služby zajišťující rozšířenou ochranu a bezpečnost dat. Díky licenci AISP pro 21 evropských zemí a Velkou Británii bude moci společnost CRIF integrovat svou inovativní platformu navrženou pro vytvoření  ekosystému, který umožní provozovatelům, stejně jako zákazníkům jejich zákazníků, získat co nejvíce nových typů služeb,“, řekl Carlo Gherardi, předseda správní rady společnosti CRIF.

„Poskytování prvotřídních řešení otevřeného bankovnictví vyžaduje špičkovou úroveň v oblasti partnerství, technologií a inovací. Jsme přesvědčeni, že spolu se společností CRIF nabídneme skutečně pozitivní, průlomové řešení bankám a jejich klientům v širším odvětví finančních služeb“, řekl Alessio Balduini, prezident společnosti Credit Data Research.